Konekaupan vuosi

19.09.2024

Käsissäsi on uusi syyskuvastomme, jossa on esitelty myös uutuuksia, joita on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa Suomessa tulevana vuonna. Osaan uutuuksista on mahdollisuus tutustua myös ennakkoon tulevilla Helsingin MaatalousKonemessuilla.

Konekaupan vuosi on täynnä tapahtumia ja aktiviteetteja. Viime vuonna tähän vastaavaan aikaan suunnittelimme ennakkokampanjoita ja tilasimme koneita tulevalle kaudelle. Kevät koostui useista tehdasmatkoista, ennakkoon ostettujen koneiden toimituksista ja käyttöönotoista sekä paikallisista tapahtumista ja konepäivistä toimipisteissämme. Kesällä järjestimme yhteistyössä Massey Fergusonin kanssa eXperience Tourin, jossa asiakkailla oli vajaan kahden viikon aikana mahdollisuus päästä tutustumaan ja koeajamaan kattavasti Massey Fergusonin koko valikoimaa. Lisäksi teimme paikallisia työnäytöksiä mm. McHalen paalaimien kanssa ja syksyllä järjestimme kiertueet useilla paikkakunnilla yhteistyössä Horschin ja Schäfferin kanssa. Seuraavaksi suuntaamme kohti Helsingin MaatalousKonemessuja ja näiden jälkeen on vuorossa paikalliset konepäivät. Kaikissa tapahtumissa teemme vahvasti yhteistyötä konevalmistajien kanssa ja usein myös tehtaan edustajan ovat paikalla.

Asiakkaidemme toiminnan edelleen ammattimaistuessa vaatimustaso tulee nousemaan tulevaisuudessa entisestään. Suuremmat investoinnit suunnitellaan useammaksi vuodeksi eteenpäin ja koneet räätälöidään vastaamaan tilakohtaisia tarpeita. Enenevissä määrin traktorit ja myös työkoneet tilataankin suoraan tehtaalta, jolloin asiakas pääsee valitsemaan parhaiten sopivat varusteet koneisiin. Tällöin myös ennakkokaupan merkitys nousee. Tulevien investointien kartoitus- ja suunnitteluvaiheessa asiakkaidemme apuna ovat ammattitaitoiset myyjämme ja tuotepäällikkömme. Päätöksenteon tueksi järjestämme myös vuosittain mahdollisuuksia tehdasvierailuille.

Uskomme malliin, jossa toimimme tiiviissä yhteistyössä suoraan asiakkaiden ja konevalmistajien kanssa. Uskomme, että näin pystymme myös kehittämään koneita asiakkaidemme kanssa, jotta ne vastaavat mahdollisimman hyvin suomalaisiin tarpeisiin ja paikallisiin olosuhteisiin. Maailmanlaajuisesti ja Euroopankin mittakaavalla Suomi saatetaan nähdä pienenä markkina, mutta kokemuksemme mukaan aktiivisena toimijana yhdessä asiakkaidemme ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa on mahdollisuus saada ääni kuuluviin. Maatalouskonekauppa on vaativa ala, joka vaatii paljon resursseja. Maatalouskonekauppa on ollut Turun Konekeskuksen toiminnan keskiössä yrityksen alusta saakka sekä tulee olemaan myös jatkossa. Meillä on juuret suomalaisessa maassa.

Heikki Huotari
Toimitusjohtaja

Tutustu myös näihin